JAG ÄR EN ENFP, ÖVERSATT DIREKT PÅ GTRANSLATE

ENFP Beskrivning

av Marina Margaret Heiss och Joe Butt

ENFPs är båda "idé"-människor och "folk"-människor, som ser allt och alla som en del av en kosmisk helhet. De vill både hjälp och att bli omtyckt och beundrad av andra människor, både på ett individuellt och en humanitär nivå. Det är sällan ett problem för ENFP, eftersom de är utåtriktad och varm, och verkligen gillar människor. Vissa ENFPs har en stor del av zany ligt, vilket kan ställa sig in dem till mer bastant typer trots deras okonventionella.

ENFPs har ofta stark, om ibland förvånande, värderingar och åsikter. De tenderar att försöka använda sina sociala färdigheter och kontakter för att övertyga andra försiktigt (men entusiastiskt) av riktigheten i dessa åsikter; Detta resulterar ibland i ENFP försummar sina nära och kära medan ikapp sina ansträngningar för att förändra världen.

ENFPs kan vara den varmaste, snällaste och mest sympatiska av kompisar; tillgiven, demonstrativa, och spontan. Många i relationer med en ENFP säger bokstavligt, "De lyser upp mitt liv." Men det är oftast en kompromiss: att partnern ska vara beredd att ta itu med de praktiska och ekonomiska aspekter av förhållandet, och ENFP måste få frihet att följa sin senaste vägen, vad nu det innebär.

För vissa ENFPs, kan relationer vara allvarligt testas av sina kort uppmärksamhet och känslomässiga behov. De är lätt fascinerad och distraherad av nya vänner och bekanta, att glömma sina äldre och mer välkända känslomässiga band för långa sträckor i taget. Och det mindre mogna ENFP kan behöva känna att de är konstant centrum, för att bekräfta deras bild av sig själva som en underbar och fascinerande person.

På arbetsplatsen, ENFPs är trevliga och vänliga, och interagera på ett positivt och kreativt sätt med både sina medarbetare och allmänheten. ENFPs är också en stor tillgång i brainstormingmöten; följ på projekt kan vara ett problem, dock. ENFPs inte bli distraherad, särskilt om en annan intressant fråga kommer. De tenderar också mot förhalning, och ogillar att utföra små, ointressanta arbetsuppgifter. ENFPs är mest produktiva när man arbetar i en grupp med några Js att hantera detaljer och tidsfrister.

ENFPs är vänligt folk. De flesta är riktigt trevliga människor. Några av de mest mjuka-hearted människor är ENFPs.

ENFPs har vad vissa kallar en "dum switch." De kan vara intellektuell, seriös, all verksamhet för en stund, men när de får chansen, de vänder den växeln och bli KAPTEN Wildchild gissel poolen, ticklers par excellence. Ibland kan de till och med verkar berusade när "switch" är vänt.

En studie har visat att ENFPs är signifikant överrepresenterade i psykodrama. De flesta har en naturlig benägenhet för rollspel och skådespeleri.

ENFPs vilja berätta roliga historier, speciellt om sina vänner. Denna förkärlek kan vara därför många lockas till journalistik. Jag ungen en av mina ENFP vänner att om jag vill ha den sjätte flottan att veta någonting, ska jag bara berätta för honom.

ENFPs är globala inlärare. Nära nog är tillfredsställande för ENFP, vilket kan försvaga mer precisa tänkande typer, särskilt med sådana saker som piano praktik ("tre fjärdedelsnoter eller fyra ... Vad är skillnaden?") Otroligt, vissa ENFPs är skickliga på krävande discipliner såsom matematik.

Vänner är vad livet handlar om att ENFPs, moreso med än de andra NFS. De håller upp sin del av relationen, ibland bli utsatta för mindre omtänksamma individer. ENFPs aktiveras genom att vara ute bland folk. Vissa har verkligen svårt att vara ensam, speciellt på en regelbunden basis.

En ENFP kollega, en socialarbetare, hade sådana enorma sociala färdigheter som hon sätter hennes intervjuare till mods under sin egen anställningsintervju. Hon hade förmågan att göra främlingar känns som gamla vänner.

ENFPs ibland kan blindsided av deras sekundära Feeling funktion. Förhastade beslut baserade på djupt känt värden kan koka över med oförutsägbara resultat. Mer än en ENFP har plötsligt sluta ett jobb i ett sådant ögonblick.

(ENFP står för Extravert, intuitiv, Känsla, Uppfatta och representerar individuella preferenser i fyra dimensioner som kännetecknar personlighetstyp, enligt Jungs och Briggs Myers 'teorier om personlighetstypen.)

 

 

santinoz

Tankespridd, ganska svår men kreativ person på 20 bast. Spenderar fritid med vänner, filosofering, målarduken och drömmer om en karriär bland drama, dans och det pulserande kulturlivet. Välkommen hit till min lilla egna krypin!

RSS 2.0